Saturday, July 20, 2024

Refinansiering er motgiften til gjeldsfella

Refinansiering er motgiften til gjeldsfella

Det er ingen tvil om at det har blitt både populært og enkelt å skulle låne penger i den moderne verden – det finnes flust av aktører som tilbyr enkle tjenester relatert til finans, deriblant www.e24.no og www.bank2.no, så det er aldri slik at man behøver å lete lenge før man finner et lån hvor betingelsene stemmer overens med de behovene man har.

Dessverre er det også slik at man tar en viss risiko når man begir seg ut på slike eventyr i finansverden. Det å ta opp et lån er risikabelt nok, men når man tar opp enda flere er det plutselig lett å ta seg litt vann over hodet – hvert lån har sine vilkår og betingelser som ikke stemmer overens med de andre lånene, og det kan bli komplisert.

Samle alt av lån på ett sted

Gjeld er som sagt ikke noe man ønsker å måtte hanskes med, men skulle ulykken først være ute er det veldig greit å vite hva man kan gjøre for å løse problemene sine. Den problemstillingen som kommer til tanke først, er gjerne det faktum at man sitter igjen med forskjellig gjeld, fra forskjellige lån, med forskjellige vilkår, betingelser, og intriger man sliter med å sette seg inn i.

Heldigvis er refinansiering midt i blinken om man strever med å komme forbi denne hindringen. I stedet for at man skal være nødt til å støte på en rekke potensielle utgifter, lar refinansiering deg samle sammen alt man sitter på av gjeld fra ulike lån, slik at man kan behandle alle de forskjellige lånene med en hel del ekstra oversikt man vanligvis ikke ville hatt.

Hvordan funker det?

Det som i teorien skjer når man begir seg ut på det å skulle refinansiere gjelden sin, er at man erstatter det man har av utestående gjeld fra ulike kilder med ett enkelt, stort lån. Det kan til å begynne med virke som om dette vil virke mot sin hensikt, i og med at man teknisk sett tar ut et nytt lån mens man forsøker å betale ned lånene sine.

Sannheten er at dette vil være særdeles effektivt i og med at man vil få betraktelig mer oversikt enn det man tidligere hadde – tidligere slet man med å skulle holde kontroll på alle de utestående små lånene man hadde tatt opp, i og med at de alle kom med unike vilkår og betingelser, men nå kan man forholde seg til et lån, med ett sett betingelser.

Hvordan spare mest mulig?

En av faktorene som gjør at man ofte blir nødt til å refinansiere lån, er at man til å begynne med kan ha tatt opp lån hvor betingelsene ikke var særlig gunstige. Dette kan for eksempel gjelde alt for høy rente, eller alt for korte nedbetalingstider. Om man refinansierer gjelden sin vil man få en ny sjanse til å ta en kikk på slike betingelser.

Av denne grunn er det mulig å spare tusenvis av kroner på å refinansiere lånene sine – i og med at man får en ny sjanse til å se over disse betingelsene kan man kvitte seg med de alt for høye rentene, eller de alt for korte periodene man får på å betale tilbake pengene man lånte. Refinansiering kan altså lønne seg i stor grad

Hvordan finne best mulig tilbud

Det å skulle finne fram til de beste mulige tilbudene for refinansiering minner på sett og vis om det å skulle finne fram til de beste mulige lånene – det gjelder å sette seg inn i hvilke betingelser som vil gagne en selv ut fra sin egen personlige økonomiske situasjon, for så å ta seg tid til å sammenligne alt man kan finne av tilbud.

Til å begynne med kan det virke som om dette vil være veldig mye jobb, men sånn trenger det altså ikke å være, takket være hvor langt teknologien har kommet nå til dags. De fleste finansaktører og banker har nå gjort det mulig for hvem som helst å sammenligne alt av tilbud på tvers av aktører ved hjelp av digitale verktøy på deres nettsider.

Ikke nøl med å refinansiere

  • Spar tusenvis av kroner
  • Få oversikt over personlig økonomi

Det er ingen god grunn til å sitte og streve med haugevis av kompliserte og lite gunstige lån i lang tid. Refinansiering gjør det betraktelig lettere å unnslippe gjeldsfella, samtidig som den ekstra oversikten man får vil hjelpe godt til med å forbedre kontrollen man har på sin egen personlige økonomi langt fram i tid, så lenge man viser måtehold og ansvar da man låner.